Yabancı Uyruklu Öğrenci Mezun Bilgi Formu

Anasayfa » Yabancı Uyruklu Öğrenci Mezun Bilgi Formu

MEZUN OLAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN TMP (TÜRKİYE MEZUNLARI PROGRAMI VE TÜRKİYE MEZUNLARI PORTALI)’NA ÜYE OLMASI:

Türkiye’de devam eden uluslararası öğrencilerin bir kısmı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı uhdesinde yürütülen Türkiye Bursları kapsamında bir kısmı da kendi imkânları ile ya da diğer burslardan yararlanarak eğitimlerini tamamlamaktadır.

Ülkemiz üniversitelerinden mezun olan söz konusu uluslararası öğrenciler, birer Türkiye Mezunu kimliği kazanarak ülkelerine dönmekte ve ülkemiz dış politikasının en önemli unsurlarından biri haline gelen kamu diplomasisinin sık başvurulan bir aracı olarak ikili ilişkilerde hem kendi ülkeleri hem de ülkemiz çıkarlarına hizmet eden faaliyetlerde bulunmaktadır.

Üniversitemizden mezun olan Uluslararası öğrencilerin; Türkiye Mezunları Programı ve Türkiye Mezunları Portalı’na (TMP) üye olarak, diplomalarını teslim almaya geldiklerinde üyelik formunu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

*Tanıtım Afişi-1 için TIKLAYINIZ.

*Tanıtım Afişi-2 için TIKLAYINIZ.

*Türkiye Mezunları Bilgi Formu Örneği için TIKLAYINIZ.

*Türkiye Mezunları Bilgi Formu Nasıl Alınır?

Öğrenci Destek Hattı